De kracht van je bed opmaken

Iedereen heeft er in de ochtend mee te maken: maak ik wel of niet mijn bed op. Het duurt vaak maar een een half minuutje, maar voor velen is dit net te veel gevraagd in de ochtend. Echter schuilt er achter deze gewoonte een hele krachtige gedachte.

De amerikaanse generaal McRaven zei het al: ´If you want to change the world, start off by making your bed´. Het opmaken van je bed, direct nadat je wakker bent geworden, heeft verschillende voordelen.

  1. Kruis het eerste vinkje van de dag af. Je dag starten met een eerste kleine overwinning, bezorgt je een trots gevoel en stimuleert je om vervolgens andere taakjes te gaan doen: je productiviteit neemt toe.
  2. Hoe je 1 ding doet, is hoe je alles doet. Als je iets kleins als je bed opmaken al niet voor elkaar kunt krijgen, hoe denk je dingen aan te kunnen die 10 keer groter zijn?
  3. Ook al heb je een slechte dag achter de rug, je komt altijd thuis in een opgemaakt bed, wat je zal stimuleren om van morgen een betere dag te maken.

Zoiets kleins als je bed opmaken, kan de koers van jouw dag bepalen. Start vandaag nog met het creëren van deze gewoonte en maak jouw ochtenden krachtiger dan ooit!

Bron: Speeche US navy admiral McRaven

Laat een reactie achter